Als aperitiefhapje of snack zijn tortillachips met een dipsausje nooit een slecht idee. Lekker en makkelijk! Het is extra verleidelijk om snel een sausje in de winkel te kopen, nochtans kan je makkelijk zelf iets maken dat stukken smaakvoller en gezonder is. Deze kruidige auberginedip van Jamie Oliver zal harten veroveren, zonder twijfel!
Als aperitiefhapje of snack zijn tortillachips met een dipsausje nooit een slecht idee. Lekker en makkelijk! Het is extra verleidelijk om snel een sausje in de winkel te kopen, nochtans kan je makkelijk zelf iets maken dat stukken smaakvoller en gezonder is. Deze kruidige auberginedip van Jamie Oliver zal harten veroveren, zonder twijfel!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 20minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 20minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 uien gepeld en fijngesneden
- 4 teentjes look geplet
- 1 chilipepertje fijngesneden
- 4 cm gember geschild en fijngeraspt
- 4 rijpe, sappige tomaten in blokjes gesneden
- 1 bosje verse koriander
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels currypoeder
- tortillachips
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Prik de aubergines met een vork langs alle kanten in. Leg ze op een bakplaat en laat een uurtje garen in een voorverwarmde oven op 220°.
- Laat de aubergines een kwartiertje afkoelen. Snijd de ze daarna in twee en schep het malse vruchtvlees er uit. Mix fijn met een blender.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de fijngesneden uien met de look, chili en geraspte gember. Roerbak kort en voeg dan de tomatenblokjes met het currypoeder toe. Laat een kwartiertje sudderen tot het een sausje geworden is.
- Voeg de aubergine toe en laat nog een handvol minuten inkoken. Hak ondertussen de koriander fijn. Roer die er onder en haal dan van het vuur. Kruid eventueel bij met peper en/zout en laat afkoelen.
- Serveer in een dipkommetje met een royale hoeveelheid tortillachips er rond. Smakelijk!
Notities
Deze dipsaus kan je zowel lauw als koud serveren.
Deel dit Recept
Speak Your Mind