Niet iedereen is even dol op een simpele kipfilet. Dit fijne stukje vlees wil al wel eens taai en droog op tafel verschijnen. Met een slow cooker hoef je daar niet langer voor te vrezen. Dit toffe en simpele recept garandeert een heerlijk sappige en malse kippenfilet, vergezeld van smaakvolle patatjes en een aangenaam kruidige rozemarijnsmaak.
Niet iedereen is even dol op een simpele kipfilet. Dit fijne stukje vlees wil al wel eens taai en droog op tafel verschijnen. Met een slow cooker hoef je daar niet langer voor te vrezen. Dit toffe en simpele recept garandeert een heerlijk sappige en malse kippenfilet, vergezeld van smaakvolle patatjes en een aangenaam kruidige rozemarijnsmaak.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 4uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
4uur |
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram extra vastkokende aardappelen Franceline is ideaal
- 1 limoen
- 2 rode ui
- 4 takjes rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Plet de teentjes knoflook. Meng met een flinke scheut olijfolie, peper en zout.
- Smeer de kipfilets goed in met de gearomatiseerde olie.
- Versnijd de aardappelen in kwartjes (schillen hoeft niet) en de rode ui in grove stukken.
- Doe de kwartjes aardappel men stukjes ui in de slowcooker. Vul aan met enkele schijfjes limoen, wat olijfolie, de takjes rozemarijn, peper en zout. Meng goed.
- Schik de kipfilets op de aardappelen en laat 4 à 5 uur op de zachte stand of 2 à 3 uur op de harde stand garen. Serveer met een frisse salade. Smakelijk!
Notities
Mag het extra smaakvol zijn? Laat de kipfilets dan een nachtje marineren, al dan niet aangevuld met extra (groene) kruiden.
Deel dit Recept
Speak Your Mind