Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.
Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 2 kippenfilets bij voorkeur met de vleugeltjes aan
- 1 ui fijngesnipperd
- 200 gram basmatirijst
- 750 ml kippenbouillon
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- 1 Granny Smith appel geschild en in blokjes gesneden
- 150 gram Parijse champignons in kwartjes gesneden
- 600 ml kokosmelk
- 50 ml room
- 1,5 cm gember
- 1 stengel citroengras gekneusd
- 3 tomaten
- 2 lente-uitjes fijngesnipperd
- 1 handvol korianderblaadjes gehakt
- boter
- currypoeder
- paprikapoeder
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de kippenfilets met peper, zout, curry- en paprikapoeder. Schroei langs beide kanten aan in een klontje boter.
- Schik de aangebakken kippenfilets in een ovenschaal, leg er er beetje boter op en schuif in een voorverwarmde oven (180°). Laat 15 minuutjes garen.
- Stoof ondertussen de helft van de gesnipperde ui aan in een beetje boter. Voeg de rijst toe, laat even bakken en blus dan met de kippenbouillon. Voeg tijm en laurier toe. Laat afgedekt garen op een zacht vuur, roer nu en dan.
- Fruit in een kookpot de andere helft van de gesnipperde ui met de stukjes appel en kwartjes champignon. Kruid royaal met currypoeder en voeg de kokosmelk en room toe.
- Schil en rasp de gember. Voeg samen met de gekneusde stengel citroengras toe aan de currysaus. Laat een kleine 10 minuten pruttelen.
- Haal de kip uit de oven en laat, afgedekt met aluminiumfolie, nog even rusten.
- Dompel de tomaten even onder in heet water en laat dan schrikken zodat je ze kan pellen. Verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Meng samen met de gesnipperde lente-ui onder de currysaus en werk af met gehakte koriander.
- Verwijder - indien aanwezig - de vleugeltjes van de kippenfilets. Snijd in dikke plakken en serveer met de rijst een een flinke lepel (culinaire) currysaus. Smakelijk!
Deel dit Recept
Proberen maar.