Wanneer het feestelijk maar toch simpel en vooral lekker mag zijn, is het een prima idee om klassiekers lichtjes te pimpen. Neem nu een klassieke steak-archiduc. Deze klassieker met een romige champignonsaus wordt meteen heel wat feestelijker wanneer je de rundssteak vervangt door een hertensteak. Benieuwd? Lees het recept hieronder.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Haal de hertensteaks tijdig uit de koelkast zodat ze tijdig op kamertemperatuur kunnen komen. Kruid met peper en zout.
- Snipper de sjalot en knoflook extra fijn. Versnijd de champignons in plakjes.
- Verhit een klontje boter in een braadpan. Voeg de takjes tijm toe en schroei de steaks langs elke kant, afhankelijk van de dikte twee à drie minuten aan (hert eet je rosé).
- Bedruip het vlees regelmatig met boter. Haal de steaks, eenmaal naar wens gebakken, uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Voeg aan de pan een vers klontje boter toe. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook. Voeg dan de champignons toe en bak gaar.
- Blus met een flinke scheut cognac (of whisky) en flambeer of laat uitkoken.
- Bestuif met wat bloem, roer om en laat even uitkoken. Overgiet dan met de room en een beetje wildfond. Roer alles goed los en laat op een zacht vuur binden.
- Werk de saus af met een scheutje Worcestershiresaus, peper, zout en vers gesnipperde peterselie.
- Serveer de steaks op warme borden, overgoten met de saus. Lekker met frietjes of kroketjes en een knapperige salade of warme seizoensgroenten. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind