Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)
Recept Afdrukken
Bij krieken hoef je niet altijd gehaktballetjes te serveren. De typische combinatie van zoet-zout staat als een huis, en kan je dus makkelijk aanpassen. Zo maakt het receptenteam van Colruyt een heerlijke, feestelijke bereiding van kriekjes met een hertenkalfgebraad. Verrassend, eenvoudig en toch feestelijk. Het proberen waard!
Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)
Recept Afdrukken
Bij krieken hoef je niet altijd gehaktballetjes te serveren. De typische combinatie van zoet-zout staat als een huis, en kan je dus makkelijk aanpassen. Zo maakt het receptenteam van Colruyt een heerlijke, feestelijke bereiding van kriekjes met een hertenkalfgebraad. Verrassend, eenvoudig en toch feestelijk. Het proberen waard!
Servings Prep Time Cook Time
6personen 15minuten 50minuten
Servings Prep Time
6personen 15minuten
Cook Time
50minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Smelt een flinke klont boter in een braadpan. Bak het gebraad rondom goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Haal het gebraad uit de pan, schik in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  3. Zet het gebraad in een voorverwarmde oven (190°) en laat 30 tot 45 minuten braden - afhankelijk van de grootte en dikte van het vlees.
  4. Overgiet het vlees voor de laatste tien minuten van de gaartijd met de witte wijn.
  5. Bak ondertussen de spekjes aan zonder vetstof in een antikleefplan.
  6. Overgiet de gebakken spekjes met de wildfond en de krieken (samen met het sap). Breng op smaak met rozemarijn en laat tien minuten pruttelen.
  7. Haal het vlees, eenmaal naar wens gebakken (hert eet je rosé, laat het niet té ver garen), uit de schotel en laat afgedekt rusten.
  8. Giet het braadvocht van het vlees bij de kriekjes en bind met wat instantsausbinder tot een stevige saus. Werk naar smaak af met peper en zout.
  9. Versnijd het vlees in plakken. Serveer met de kriekensaus, kroketjes en een slaatje (of bijlagen naar wens). Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*