Voor liefhebbers van lekker veel windstreken op je bord is er dit exotische gerecht van Jeroen Meus. Hij combineert smaakvol gemarineerde kippenreepjes met een zonnige rijstsalade van bonen en ananas. De zomer op je bord!
Voor liefhebbers van lekker veel windstreken op je bord is er dit exotische gerecht van Jeroen Meus. Hij combineert smaakvol gemarineerde kippenreepjes met een zonnige rijstsalade van bonen en ananas. De zomer op je bord!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 30minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 30minuten |
Ingredients
- Gemarineerde kipfilets
- 4 kippenborsten
- 1 ui
- 40 gram gember
- 1 chilipeper
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1,25 dl rijstazijn
- 1,25 dl sojasaus
- 1 scheut olijfolie
- Rijstsalade
- 250 gram rijst
- 1 sjalot
- 0,5 rode ui
- 300 gram zwarte bonen (blik)
- 0,5 ananas
- 1 limoen
- enkele takjes koriander
- enkele takjes munt
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Start met de marinade: pel de ui, schil het stukje gember en hak de chilipeper grof (verwijder de zaadjes indien het niet te pikant mag worden). Doe alles in een hakmolen en mix tot een pasta.
- Breng op smaak met ras-el-hanout, sojasaus en azijn. Roer goed.
- Versnijd de kippenborsten in gelijkaardige stukken (blokjes of repen) die niet al te fijn zijn. Roer ze door de marinade en laat minstens een half uur rusten.
- Snipper ondertussen de sjalot voor de rijstsalade extra fijn. Fruit in een scheutje olijfolie.
- Voeg de rijst toe en laat even aanbakken. Zet dan onder met water (2 delen water op 1 deel rijst). Laat rustig garen, tot al het water geabsorbeerd. Laat tot slot afkoelen (spoel de rijst eventueel met koud water).
- Schil de ananas en versnijd in blokjes van ca. één centimeter groot. Spoel de zwarte bonen en snipper de rode ui fijn.
- Meng de stukjes ananas, zwarte bonen en stukjes rode ui door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de gemarineerde stukjes kip gaar in een scheutje olijfolie. Voeg ook wat van de marinade toe.
- Meng de koude rijst met de exotische salade. Werk af met partjes limoen, munt en koriander. Serveer met de gebakken stukjes kip. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind