Gegrilde mozzarellabroodjes? Het beste recept vind je hier! Gegrilde mozzarellabroodjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gegrilde mozzarellabroodjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Gegrilde mozzarellabroodjes, 3.0 out of 5 based on 1 rating
Gegrilde mozzarellabroodjes
Recept Afdrukken
Een lekker aperitiefhapje vraagt niet veel moeite, met eenvoudige ingrediënten kom je een heel eind. In dit recept houden we het bij lekkere basics: brood en mozzarella. Een makkelijk hapje dat vooral op warme zomerdagen zal smaken.
Gegrilde mozzarellabroodjes
Recept Afdrukken
Een lekker aperitiefhapje vraagt niet veel moeite, met eenvoudige ingrediënten kom je een heel eind. In dit recept houden we het bij lekkere basics: brood en mozzarella. Een makkelijk hapje dat vooral op warme zomerdagen zal smaken.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 5minuten 10minuten
Servings Prep Time
4personen 5minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Snijd het stokbrood in schijven brood van één à twee centimeter dik. Je hoeft het brood niet af of voor te bakken.
  2. Dep elk stuk brood langs beide kanten in wat olijfolie. Overdrijf niet, maar let er wel op dat beide zijden olijfolie hebben kunnen absorberen.
  3. Schik de broodjes op een ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel ze over de broodjes. Eén plakje kaas per broodje is ideaal. Leg er daarna telkens één kwartje kerstomaat op.
  4. Werk de broodjes af met wat gedroogde oregano. Naar wens kan je ook bijkruiden met een snuifje zwarte peper en/of zout.
  5. Schuif de broodjes onder een hete grill. Eenmaal de kaas verkleurt en begint te pruttelen (doorgaans na een klein kwartier), zijn ze klaar. Dien warm op. Smakelijk!
Recipe Notes

Dit recept is erg basic, je kan echter simpel uitbreiden en naar wens verder of anders op smaak brengen. Zo kan je bijvoorbeeld wat geperste look onder de kaas leggen, of een lepeltje pesto. Ook met vlees (een schelletje salami of rauwe ham) of vis (wat gerookte zalm) kan je makkelijk aan de slag.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*