Hou je van een gezellige terrasje met een lekker hapje en fris drankje? Dan is dit leuke, zomerse recept perfect voor jou! Enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht waar vooral de kruidige tomatensaus met rode peper een hoofdrol speelt. Dat sausje is op zich heel lekker als dipsaus. Ideaal wanneer het zonnetje schijnt en je zin hebt in een zuiders aperitiefhapje!
Hou je van een gezellige terrasje met een lekker hapje en fris drankje? Dan is dit leuke, zomerse recept perfect voor jou! Enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht waar vooral de kruidige tomatensaus met rode peper een hoofdrol speelt. Dat sausje is op zich heel lekker als dipsaus. Ideaal wanneer het zonnetje schijnt en je zin hebt in een zuiders aperitiefhapje!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 15 gram olie
- 15 gram bloem
- 1 teentje look geplet
- komijn gemalen
- oregano gedroogd
- 1 eetlepel chilipoeder
- 70 gram tomatenpuree
- 250 ml kippenbouillon
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwarm in een steelpan de olie. Fruit de geplette look heel even aan zonder te laten aanbakken.
- Voeg de gedroogde kruiden (komijn, oregano en chilipeper) toe. Laat even zweten zodat de smaken goed vrijkomen.
- Roer de bloem van het vuur onder de warme olie.
- Giet al roerend de kippenbouillon bij de roux.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat nog eventjes indikken op een zacht vuurtje. Smakelijk!
Notities
Chilipoeder kan je naar wens verminderen of vermeerderen. Deze saus mag best pittig zijn, maar overdrijf niet en bouw op. Pikanter maken kan altijd nog, omgekeerd niet.
Deel dit Recept
Speak Your Mind