Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 2 sjalotten
- 2 fris-zure appels (Granny Smith)
- 2 eetlepels currypoeder
- 1 eetlepel bloem
- 0,5 liter kippenbouillon groentebouillon kan ook
- 50 ml room
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Snijd de appels in blokjes.
- Smelt een klontje boter in een steelpan. Bak de sjalotten met de stukjes appel aan.
- Kruid met het currypoeder en laat even zweten.
- Roer er de bloem onder en blus met de bouillon. Roer alles goed los en breng aan de kook.
- Laat de currysaus een kwartiertje pruttelen op zacht vuur.
- Zeef de saus en breng ze terug aan de kook. Kruid naar wens met peper en zout.
- Roer tot slot de room onder de saus en laat nog even pruttelen. Voeg desgewenst meer room toe. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind