Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 klontje boter
- 2 uien
- 1 prei
- 2 courgettes
- 1 liter water
- 1 blokje groentebouillon
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Schil ondertussen de uien en snijd in grove stukken. Fruit in de hete boter.
- Kuis de preistengel grondig en snijd in ringen. Voeg toe aan de kookpot en laat rustig garen. Verlaag het vuur indien nodig.
- Was de courgettes en snijd in ze in stukken. Dat hoeft niet fijn te zijn. Voeg ook weer toe aan de kookpot en laat de groentjes nog een tiental minuutjes stoven (met gesloten deksel) op een zacht tot middelmatig vuur.
- Voeg het water en het blokje bouillon toe. Je kan ook met een kruidentuiltje werken, of een tweede blokje toevoegen indien je van een krachtige, volle smaak houdt. Laat de soep nog een tiental minuten pruttelen.
- Mix de soep fijn en laat nog even doorkoken. Kruid tot slot naar wens af met peper en zout. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind