Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 20minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 20minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 8 dunne sneetjes serranoham
- 150 gram ricotta
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd de courgettes in dunne plakjes. Een mandoline is aangewezen, een dunschiller kan eventueel ook. De binnenste kern (zaadlijsten) kan je niet gebruiken.
- Bestrooi de plakjes courgette met olijfolie, een beetje peper en zout. Schroei ze kort maar krachtig op een barbecue of in een hete grillpan.
- Laat de plakjes courgette afkoelen op een stukje keukenpapier.
- Bestrijk elk plakje gegrilde courgette met ricotta. Leg daar een, ongeveer even breed en even lang, stuk serranoham om. Rol voorzichtig op en houd eventueel samen met een tandenprikker.
- Serveer deze originele tapa koud. Lekker met een glaasje witte wijn of rosé. Smakelijk!
Notities
Een leuke tip: je kan de serranoham ook vervangen door gerookte zalm. Let er dan wel op dat de plakjes zalm voldoende dun zijn.
Deel dit Recept
Speak Your Mind