Servings | Prep Time | Cook Time |
8personen | 20minuten | 10minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd de courgettes in dunne plakjes. Een mandoline is aangewezen, een dunschiller kan eventueel ook. De binnenste kern (zaadlijsten) kan je niet gebruiken.
- Bestrooi de plakjes courgette met olijfolie, een beetje peper en zout. Schroei ze kort maar krachtig op een barbecue of in een hete grillpan.
- Laat de plakjes courgette afkoelen op een stukje keukenpapier.
- Bestrijk elk plakje gegrilde courgette met ricotta. Leg daar een, ongeveer even breed en even lang, stuk serranoham om. Rol voorzichtig op en houd eventueel samen met een tandenprikker.
- Serveer deze originele tapa koud. Lekker met een glaasje witte wijn of rosé. Smakelijk!
Recipe Notes
Een leuke tip: je kan de serranoham ook vervangen door gerookte zalm. Let er dan wel op dat de plakjes zalm voldoende dun zijn.
Share this Recipe
|
Speak Your Mind