Wanneer het tijd is voor een (al dan niet feestelijke) aperitief, raken heel wat mensen niet verder dan chips en borrelnootjes. Dit recept leert je een origineel, lekker, erg feestelijk en niet eens zo moeilijk aperitiefhapje bereiden.
Wanneer het tijd is voor een (al dan niet feestelijke) aperitief, raken heel wat mensen niet verder dan chips en borrelnootjes. Dit recept leert je een origineel, lekker, erg feestelijk en niet eens zo moeilijk aperitiefhapje bereiden.
Servings | Prep Time | Cook Time |
8personen | 10minuten | 5minuten |
Servings | Prep Time |
8personen | 10minuten |
Cook Time |
5minuten |
Ingredients
- 1 halve courgette In grove stukken gesneden.
- 1 rode paprika In grove stukken gesneden.
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 2 sneden gedroogde ham In kleine stukjes getrokken.
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels milde dressing Naar wens.
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verwarm een pan, bij voorkeur een steak-pan met ribbels, en bak de pijnboompitjes heel even. Roer of schud regelmatig. Ze hoeven slechts zacht te bruinen en hun smaak achter te laten in de pan.
- Haal de pitjes uit de pan en laat ze afkoelen. Doe in dezelfde pan een eetlepel olijfolie en laat opnieuw heel heet worden. Bak/gril de stukken courgette en rode paprika kort maar krachtig. Idealiter zijn ze nog wat krokant maar wel zacht gekleurd. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Haal de groentjes uit de pan en laat ze afkoelen. Zet ondertussen 8 champagneglazen klaar.
- Leg op de bodem van elk glas enkele pijnboompitjes en een paar fijne reepjes gedroogde ham. Vul aan met telkens één stuk zongedroogde tomaat, courgette en paprika. Herhaal deze volgorde indien gewenst en/of voldoende ruimte in het glas.
- Werk elk glas af met een beetje dressing (te kiezen naar smaak). Laat deze netjes druppelen tot op de bodem - zonder de randen van het glas vuil te maken of het hapje te verdrinken met dressing. Smakelijk!
Recipe Notes
Om dit hapje helemaal tot zijn recht te laten komen, kan je de stukken courgette en paprika ook echt grillen op een hete barbecue.
Share this Recipe
Speak Your Mind