Recepten - smout
Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)
De veelzijdigheid van zalm is Jeroen Meus niet ontgaan. De bekende tv-kok heeft talloze recepten met de malse vis in de hoofdrol. Van echte klassiekers, tot verrassende bereidingen zoals dit hier. Het lichtpittige mosterdkorstje op een stukje zalm is een perfecte combinatie met de frisse zuurkool en smeuïge puree. Lekker en zelfs een tikje feestelijk, zo je wil!
Tagged With: appel, citroen, cresson, dagelijkse kost, feestdagen, feestelijk, fris, graanmosterd, herfst, jeneverbes, Jeroen Meus, kruidig, kruinagel, mosterd, mosterdkost, panko, puree, spek, vis, voor elke dag, waterkers, winter, winters, witte kool, witte wijn, zalm, zee, zuurkool
Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)
Andijvie kan je stilaan een vergeten groente beginnen noemen. Dat is best jammer. Deze groente is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar, barst van de vitaminen en heeft een aangename, licht-bittere smaak. De allerkleinsten kan je er makkelijk van laten eten door de groente te verwerken in een klassieke stoemp. Sofie Dumont serveert er twee andere klassiekers van bij ons bij: boontjes met spek en worst. Authentieke, dagelijkse kost voor jong en oud!
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, andijvie, authentiek, België, Belgisch, boerenkost, boerenworsten, bonen, boontjes, boter, braadworst, bruine fond, bruine saus, dagelijkse kost, fijne boontjes, gerookt spek, gewoon, grootmoeders keuken, puree, simpel, spek, spekjes, stamppot, stoemp, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, worst, worsten