Zwarte pens met witloofpuree? Het beste recept vind je hier! Zwarte pens met witloofpuree? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Zwarte pens met witloofpuree

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (13 votes cast)
Zwarte pens met witloofpuree, 3.7 out of 5 based on 13 ratings
Zwarte pens met witloofpuree
Recept Afdrukken
Het fijnste aan de wintermaanden zijn de stevige, hartverwarmende recepten die weer kracht geven. Dit eenvoudige recept past helemaal binnen dat plaatje. Snel, lekker en niet duur!
Zwarte pens met witloofpuree
Recept Afdrukken
Het fijnste aan de wintermaanden zijn de stevige, hartverwarmende recepten die weer kracht geven. Dit eenvoudige recept past helemaal binnen dat plaatje. Snel, lekker en niet duur!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 30minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Schil de aardappelen en breng aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de witloofstronkjes en snijd de onderkanten weg. Snijd in kwartjes.
  3. Smelt een klontje boter in een pan en bak het witloof aan. Laat rustig stoven tot het helemaal gegaard is, kruid met peper en zout. Bestrooi naar het eind met een eetlepel suiker en laat nog even karamelliseren.
  4. Smelt in een tweede pan opnieuw wat boter. Bak de zwarte pensen gaar op een matig vuur.
  5. Giet de gegaarde aardappelen af. Stamp fijn tot puree. Voeg een klontje boter en eventueel wat melk toe. Meng er dan het witloof onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Serveer de witloofpuree met de zwarte pensen en een handje frisse veldsla. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*