Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 800 gram loskokende aardappelen
- 4 stronken witloof
- 4 zwarte pensen
- 100 gram veldsla
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en breng aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Verwijder de buitenste bladeren van de witloofstronkjes en snijd de onderkanten weg. Snijd in kwartjes.
- Smelt een klontje boter in een pan en bak het witloof aan. Laat rustig stoven tot het helemaal gegaard is, kruid met peper en zout. Bestrooi naar het eind met een eetlepel suiker en laat nog even karamelliseren.
- Smelt in een tweede pan opnieuw wat boter. Bak de zwarte pensen gaar op een matig vuur.
- Giet de gegaarde aardappelen af. Stamp fijn tot puree. Voeg een klontje boter en eventueel wat melk toe. Meng er dan het witloof onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Serveer de witloofpuree met de zwarte pensen en een handje frisse veldsla. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind