Wanneer je gasten over de vloer krijgt, zijn allerhande hapjes altijd leuk om je kookkunsten te tonen. Ook met vis kan je toffe dingen maken. Kippennuggets kent iedereen, maar heb je al eens visnuggets gemaakt? Dit eenvoudige recept helpt je op weg. Zalig met (verse!) tartaarsaus.
Wanneer je gasten over de vloer krijgt, zijn allerhande hapjes altijd leuk om je kookkunsten te tonen. Ook met vis kan je toffe dingen maken. Kippennuggets kent iedereen, maar heb je al eens visnuggets gemaakt? Dit eenvoudige recept helpt je op weg. Zalig met (verse!) tartaarsaus.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 15minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 15minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
Ingrediënten
- 400 gram witte, stevige vis kabeljauw, koolvis, leng, pladijs,...
- 2 eieren
- 4 eetlepels bloem
- 4 eetlepels panko of paneermeel
- neutrale olie arachide, koolzaad,...
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de vis in hapklare stukken. Kruid met peper en zout.
- Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem en panko ook in een diep bord en zet ze netjes bij elkaar.
- Verhit in een ruime pan een flinke bodem olie. Je kan ook een friteuse gebruiken (160°).
- Dep de stukjes vis in de bloem (schud goed af), dompel kort in het losgeklopte ei en rol tot slot door de panko. Bak meteen in de olie.
- Blijf dit herhalen tot alle stukjes vis gepaneerd en gebakken zijn. Ververs indien nodig de bloem, eieren en/of panko halverwege het paneren.
- De stukjes vis zijn klaar wanneer ze knapperig goudbruin gebakken zijn. Heerlijk met (verse) tartaarsaus. Smakelijk!
Notities
Net voor het paneren of serveren kan je de visnuggets bestrooien met extra kruiden. Denk aan vis- of kibbelingkruiden.
Deel dit Recept
Speak Your Mind