Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Servings | Prep Time | Cook Time |
6personen | 15minuten | 10minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de sjalot extra fijn en plet het teentje knoflook. Schil en rasp het stukje gember. Hak de korianderblaadjes fijn.
- Doe het gehakt in een ruime mengkom. Vul aan met de gesnipperde sjalot, geplette knoflook, geraspte gember, koriander, currypasta, ei en paneermeel. Meng grondig.
- Rol gehaktballetjes ter grootte van een kleine pingpongbal.
- Verhit een scheut olie (of een klontje boter) in een ruime pan. Bak de balletjes gedurende enkele minuten tot ze rondom bruin zijn.
- Snipper ondertussen de lente-uien en laat ze op het eind nog heel even meebakken.
- Serveer de gehaktballetjes warm en met een pittig sausje naar wens. Smakelijk.
Share this Recipe
|
Speak Your Mind