Spaghetti all’Amatriciana (Antonio Carluccio)? Het beste recept vind je hier! Spaghetti all’Amatriciana (Antonio Carluccio)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Spaghetti all’Amatriciana (Antonio Carluccio)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (13 votes cast)
Spaghetti all'Amatriciana (Antonio Carluccio), 4.8 out of 5 based on 13 ratings
Spaghetti all'Amatriciana
Recept Afdrukken
Dit recept vertelt je, met dank aan Antonio Carluccio, hoe je een échte, authentieke Italiaanse pasta klaarmaakt. Heel eenvoudig, zuiver van smaak, niet lang werk en piekfijn in balans. Geen wonder dat deze bereiding in en rond Rome een echte klassieker is.
Spaghetti all'Amatriciana
Recept Afdrukken
Dit recept vertelt je, met dank aan Antonio Carluccio, hoe je een échte, authentieke Italiaanse pasta klaarmaakt. Heel eenvoudig, zuiver van smaak, niet lang werk en piekfijn in balans. Geen wonder dat deze bereiding in en rond Rome een echte klassieker is.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 10minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Verhit de olijfolie en fruit de reepjes guanciala (of pancetta). Bak op een middelmatig vuur tot ze zachtjes beginnen te kleuren.
  2. Voeg de uiringen en het chilipepertje in z'n geheel toe. Liever pikant? Hak dit dan fijn, eventueel met de zaadjes indien het écht pikant mag zijn..
  3. Breng ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking aan de kook in een royale portie gezouten water.
  4. Snijd elke tomaat in 8 partjes (in de lengte) en voeg toe aan het vlees. Ook de olijven mogen er onmiddellijk bij. Laat een tiental minuten rustig pruttelen en roer regelmatig. Voeg eventueel nog wat zout toe.
  5. Giet de pasta, eenmaal al dente, af en meng onder de warme saus (vergeet het chilipepertje niet te verwijderen). Dien dadelijk op en bestrooi elk bord met wat versgeraspte pecorino. Smakelijk!
Recipe Notes

Guanciala zal je niet overal makkelijk kunnen vinden. Je kan de gezouten varkenswangetjes dan ook perfect vervangen door fijne reepjes pancetta of klassiek (gerookt of gezouten) spek. Iets minder traditioneel, zeker zo lekker.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*