Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)
Recept Afdrukken
Seizoensgebonden koken is niet alleen genieten van producten die op hun best zijn, het is ook beter voor de portemonnee. Het receptenteam van Colruyt legt in dit recept uit hoe je met simpele, maar ontzettend smaakvolle ingrediënten een op-en-top wintergerecht klaarmaakt met een feestelijk randje: reemedaillons en aardpeer met uiensaus!
Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)
Recept Afdrukken
Seizoensgebonden koken is niet alleen genieten van producten die op hun best zijn, het is ook beter voor de portemonnee. Het receptenteam van Colruyt legt in dit recept uit hoe je met simpele, maar ontzettend smaakvolle ingrediënten een op-en-top wintergerecht klaarmaakt met een feestelijk randje: reemedaillons en aardpeer met uiensaus!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 30minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Verhit een braadpan zonder vetstof. Bak de spekreepjes krokant.
  2. Schrob de aardperen goed schoon (schillen hoeft niet) en versnijd in blokjes.
  3. Smelt een klontje boter in een kookpot. Laat de stukjes aardpeer 10 minuten bakken op een matig vuur.
  4. Breng de stukjes aardpeer op smaak met peper en zout. Werk af met de knapperige spekreepjes en wat vers gesnipperde peterselie.
  5. Smelt een flinke klont boter in de pan van de spekreepjes. Bak de reemedaillons langs elke kant aan op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  6. Verlaag het vuur en laat de medaillons garen naar smaak (opgelet: ree eet je best rosé). Laat daarna nog even rusten uit de pan onder aluminiumfolie.
  7. Blus de hete pan van het vlees met de wildfond, schraap alle aanbaksels los. Snipper de ui fijn, voeg toe en laat vijf minuten sudderen.
  8. Werk de uiensaus af met grofgehakte hazelnoten, peper en zout. Versnijd het vlees in plakken en serveer met de saus, aardpeertjes en aardappelnootjes of kroketten. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*