Rapen kan je zonder twijfel categoriseren bij de vergeten groentes. Het is nochtans een plaatselijke en voedzame groente die tijdens de herfst- en wintermaanden op je menu hoort te staan. Ingewikkeld hoeft dat zelfs niet te zijn: een eenvoudig soepje volgens de regels van de kunst is al voldoende om lekker te smikkelen!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en rapen. Versnijd in stukjes.
- Smelt een flink klontje boter in een ruime kookpot. Laat de rapen even aanbakken. Dek dan af en laat vijf minuten stoven op een matig vuur.
- Voeg de stukjes aardappel toe en overgiet met de groentebouilon. Dek af en laat 20 tot 30 minuten garen.
- Mix de soep. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat de soep nog even doorkoken en haal dan van het vuur.
- Klop de room samen met de eidooier op tot een liaison. Roer die door de soep. Laat de soep vanaf nu niet meer koken.
- Werk af met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Recipe Notes
Mag de soep wat meer om het lijf hebben? Vers gebakken croutons passen perfect bij deze hartverwarmende soep.
Share this Recipe
|
Speak Your Mind