Rapen kan je zonder twijfel categoriseren bij de vergeten groentes. Het is nochtans een plaatselijke en voedzame groente die tijdens de herfst- en wintermaanden op je menu hoort te staan. Ingewikkeld hoeft dat zelfs niet te zijn: een eenvoudig soepje volgens de regels van de kunst is al voldoende om lekker te smikkelen!
Rapen kan je zonder twijfel categoriseren bij de vergeten groentes. Het is nochtans een plaatselijke en voedzame groente die tijdens de herfst- en wintermaanden op je menu hoort te staan. Ingewikkeld hoeft dat zelfs niet te zijn: een eenvoudig soepje volgens de regels van de kunst is al voldoende om lekker te smikkelen!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 250 gram loskokende aardappelen
- 500 gram rapen
- 1 liter groentebouillon of blanke fond
- 1 dl room
- 1 eidooier
- 1 klontje boter
- nootmuskaat
- peper en zout
- enkele takjes peterselie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en rapen. Versnijd in stukjes.
- Smelt een flink klontje boter in een ruime kookpot. Laat de rapen even aanbakken. Dek dan af en laat vijf minuten stoven op een matig vuur.
- Voeg de stukjes aardappel toe en overgiet met de groentebouilon. Dek af en laat 20 tot 30 minuten garen.
- Mix de soep. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat de soep nog even doorkoken en haal dan van het vuur.
- Klop de room samen met de eidooier op tot een liaison. Roer die door de soep. Laat de soep vanaf nu niet meer koken.
- Werk af met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Notities
Mag de soep wat meer om het lijf hebben? Vers gebakken croutons passen perfect bij deze hartverwarmende soep.
Deel dit Recept
Speak Your Mind