VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Raapjesroomsoep
Rapen kan je zonder twijfel categoriseren bij de vergeten groentes. Het is nochtans een plaatselijke en voedzame groente die tijdens de herfst- en wintermaanden op je menu hoort te staan. Ingewikkeld hoeft dat zelfs niet te zijn: een eenvoudig soepje volgens de regels van de kunst is al voldoende om lekker te smikkelen!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en rapen. Versnijd in stukjes.
  2. Smelt een flink klontje boter in een ruime kookpot. Laat de rapen even aanbakken. Dek dan af en laat vijf minuten stoven op een matig vuur.
  3. Voeg de stukjes aardappel toe en overgiet met de groentebouilon. Dek af en laat 20 tot 30 minuten garen.
  4. Mix de soep. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Laat de soep nog even doorkoken en haal dan van het vuur.
  6. Klop de room samen met de eidooier op tot een liaison. Roer die door de soep. Laat de soep vanaf nu niet meer koken.
  7. Werk af met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Notities

Mag de soep wat meer om het lijf hebben? Vers gebakken croutons passen perfect bij deze hartverwarmende soep.