Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 2 sjalotten fijngehakt
- 2 tenen look geplet
- 1 stengel citroengras extra fijngehakt
- 2 groene pepertjes Ontpit en extra fijngehakt.
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram kippenblokjes voldoende fijn
- 2 wortelen brunoise (in blokjes) gesneden
- 2 rode paprika's brunoise (in blokjes) gesneden
- 1 courgette brunoise (in blokjes) gesneden
- 1 scheut droge witte wijn
- 2 eetlepels kippenkruiden
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 snuifje koriander gedroogd of vers (fijngehakt)
- 6 schijfjes ananas ingeblikt
- 6 eetlepels ananassap uit het blik
- 2 lente-uien In fijne ringen gesneden
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de rijst aan de kook in gezouten water en volgens de instructies op de verpakking.
- Fruit de fijngehakte sjalot, de geplette teentjes look, het extra fijngehakte citroengras en pepertjes in de olijfolie op een middelmatig vuur.
- Bestrooi de kippenblokjes met de kippenkruiden en wrijf goed in. Laat even rusten en voeg toe aan de pan eenmaal de sjalot glazig begint te worden.
- Schroei de kippenblokjes even en voeg vervolgens de stukjes wortel, courgette en paprika toe. Sauteer even en blus met de witte wijn. Laat garen en breng op smaak met peper, zout, curry en koriander.
- Giet de rijst, eenmaal gaar, af en voeg toe aan de pan. Roer om en laat nog even op een zacht vuur warmen. Roer regelmatig.
- Snijd ondertussen de schijfjes ananas in kleine stukken en voeg, samen met het het ananassap, dadelijk toe aan de rijstsalade. Blijf rustig maar regelmatig roeren en werk af met de lente-ui. Geef eventueel nog wat extra kruiding met peper en/of zout. Zowel warm als koud te serveren. Smakelijk!
Notities
Mag het wat pikanter? Laat dan de zaadjes in de pepertjes zitten. Liever niet te pikant? Laat dan één pepertje vallen, maar zeker niet allebei. De succesformule achter dit recept is de balans tussen het pikante van de pepertjes en het zoete van de ananas en het sap. Mocht je geen pepertjes gebruiken, wordt het recept te zoet.
Deel dit Recept
Speak Your Mind