De ultieme klassieker uit Italië: pesto! De originele, groene pesto komt uit Genua en blinkt uit in smakelijke eenvoud. Bovendien kan je werkelijk alle kanten uit met dit gerecht: bij pasta, als hapje, extra smaakmaker,... Breng een stukje Italië in je keuken met deze authentieke pesto Genovese.
De ultieme klassieker uit Italië: pesto! De originele, groene pesto komt uit Genua en blinkt uit in smakelijke eenvoud. Bovendien kan je werkelijk alle kanten uit met dit gerecht: bij pasta, als hapje, extra smaakmaker,... Breng een stukje Italië in je keuken met deze authentieke pesto Genovese.
Porties | Prep Tijd |
200gram | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
200gram | 10minuten |
Ingrediënten
- 50 gram verse basilicumblaadjes Zo'n twee plantjes.
- 2 teentjes look
- 100 ml olijfolie Extra vergine, niet te scherp.
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 10 gram geraspte Pecorino
- zout
Porties: gram
Ingrediënten
Porties: gram
|
Instructies
- Stamp de look fijn met een snuifje zout in een vijzel.
- Voeg de basilicumblaadjes stelselmatig toe en plet rustig maar grondig fijn.
- Eenmaal de basilicum fijn is, doe je hetzelfde met de pijnboompitjes en de geraspte kaas. Werk af met de olijfolie en zorg voor een gladde, homogene massa. Doe er eventueel nog wat zout bij.
- Geen vijzel of zin om alles handmatig te verwerken? Een blender/mixer kan net zo goed. Begin in dat geval met de harde en eindig met de zachte/vloeibare ingrediënten. Mix ook niet te hard of te lang.
- Heerlijk met pasta, brood, in een soepje,... De mogelijkheden zijn eindeloos. Smakelijk!
Notities
Kan je niet onmiddellijk Pecorino-kaas vinden of vind je het wat stom om voor zo'n kleine hoeveelheid een stuk kaas te kopen? Geen probleem, gebruik dan gewoon wat meer Parmezaanse kaas. Anderzijds zorgt de Pecorino voor een fijne en volle smaak die je niet helemaal kan realiseren door enkel Parmezaanse kaas te gebruiken.
Deel dit Recept
Speak Your Mind