Een royale ovenschotel met een gegratineerd kaaskorstje is zonder twijfel een allemansvriend die elke dag op tafel mag verschijnen. Jeroen Meus kiest in dit recept voor stevige pasta, kip, chorizo en zongedroogde tomaatjes.
Een royale ovenschotel met een gegratineerd kaaskorstje is zonder twijfel een allemansvriend die elke dag op tafel mag verschijnen. Jeroen Meus kiest in dit recept voor stevige pasta, kip, chorizo en zongedroogde tomaatjes.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 200 gram chorizo
- 800 gram kipfilets
- 2 sjalotten
- 2 courgettes
- 400 gram rigatoni pasta
- 2 bakjes zongedroogde tomaatjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 dl witte wijn
- 1 dl room
- 150 gram gemalen mozzarella
- 1 snuifje cajunkruiden
- 1 snuifje Provençaalse kruiden
- 1 snuifje chilivlokken
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng een ruime portie gezouten water aan de kook voor de pasta. Verwarm je oven voor op 200° (grillstand).
- Versnijd de chorizo in blokjes en bak ze aan in een scheutje olijfolie in een ruime pot.
- Versnijd ondertussen de kipfilets in blokjes. Kruid met peper, zout en cajunkruiden.
- Schep de stukjes chorizo uit de kookpot eenmaal aangebakken. Zet opzij. Bak de stukjes kip in dezelfde pot goudbruin.
- Snipper de sjalotten fijn en versnijd de courgettes ondertussen in blokjes. Schep de gegaarde stukjes kip uit de pot, bewaar samen met de chorizo, en stoof de groentjes wederom aan in dezelfde pot.
- Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Mix de zongedroogde tomaatjes met wat Provençaalse kruiden in een blender. Voeg toe aan de groentjes en laat mee stoven.
- Voeg de stukjes kip en chorizo samen met de tomatenblokjes, de witte wijn en room weer toe. Laat even stoven en breng verder op smaak met chilivlokken en zout.
- Giet de gegaarde pasta af en roer, samen met wat kookvocht, door de saus. Roer goed en stort uit in een ovenschaal.
- Bestrooi met de gemalen mozzarella en laat nog 10 minuutjes grillen in de oven tot er een goudbruin korstje is ontstaan. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: dit gerecht is perfect om op voorhand klaar te maken. Bestrooi in dat geval nog niet met de kaas maar dek af en bewaar koel. Laat dan afgedekt weer opwarmen in de oven en eindig met de laatste stap zoals beschreven in het recept.
Share this Recipe
Speak Your Mind