Moules marinière (Rick Stein)? Het beste recept vind je hier! Moules marinière (Rick Stein)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Moules marinière (Rick Stein)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Moules marinière (Rick Stein)
Recept Afdrukken
Mosselen zijn en blijven uiterst eenvoudige en toch fantastisch heerlijke schaaldieren die we met liefde regelmatig klaarmaken. Je hebt er niet alleen weinig werk aan, met een minimum aan moeite heb je een erg smaakvol resultaat. De Britse tv-kok Rick Stein is er ook dol op: in dit recept vertelt hij hoe hij ze klassiek en eenvoudig ("marinière") klaarmaakt.
Moules marinière (Rick Stein)
Recept Afdrukken
Mosselen zijn en blijven uiterst eenvoudige en toch fantastisch heerlijke schaaldieren die we met liefde regelmatig klaarmaken. Je hebt er niet alleen weinig werk aan, met een minimum aan moeite heb je een erg smaakvol resultaat. De Britse tv-kok Rick Stein is er ook dol op: in dit recept vertelt hij hoe hij ze klassiek en eenvoudig ("marinière") klaarmaakt.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de mosselen onder stromend koud water. Verwijder de baarden en pokken die op sommige mosselen kleven.
  2. Snipper de knoflook en sjalotten extra fijn.
  3. Smelt de boter in een ruime kookpot (als alle mosselen er in zijn, mag de pot ongeveer half vol zijn). Fruit de gesnipperde knoflook en sjalot aan met het kruidentuiltje.
  4. Voeg de mosselen samen met de scheut wijn of cider toe. Dek af en laat op hoog vuur koken gedurende 3 à 4 minuten tot de mosselen open zijn. Schud nu en dan op.
  5. Verwijder het kruidentuiltje. Overgiet met de room en voeg de gesnipperde peterselie toe. Serveer meteen. Smakelijk!
Notities

Rick serveert het liefst krokant brood bij dit heerlijk eenvoudige gerecht zodat je de lekkere saus helemaal kan opdeppen.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*