Het comfort van een smaakvolle ovenschotel valt nauwelijks te onderschatten. Minimum input, maximum output. De Britse kok Rick Stein vertelt in dit recept hoe hij met een minimum aan ingrediënten een heerlijke schotel met kip, venkel, courgette, aardappel en citroen klaarmaakt.
Het comfort van een smaakvolle ovenschotel valt nauwelijks te onderschatten. Minimum input, maximum output. De Britse kok Rick Stein vertelt in dit recept hoe hij met een minimum aan ingrediënten een heerlijke schotel met kip, venkel, courgette, aardappel en citroen klaarmaakt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 12 kippendijen
- 5 tenen knoflook
- 2 citroenen
- 1 bosje tijm
- 3 courgettes
- 2 venkel
- 8 nieuwe aardappels
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Schroei de kippendijen aan tot ze goudbruin zijn (werk indien nodig in delen).
- Pers de citroenen uit. Hak de teentjes knoflook fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn. Meng met enkele eetlepels olijfolie.
- Versnijd de courgettes in dikke, diagonale stukken en de venkelknollen in dikke plakken. Schrob de aardappelen schoon en versnijd in dikke plakken.
- Doe alle groentjes in een ovenschaal en meng er twee derde van de olie met citroen, look en tijm door. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Schik de stukken kip op de groentjes, met de velkant naar boven. Wrijf in met de rest van de olie en kruid ook de kip verder bij met peper en zout.
- Schuif in een voorverwarmde oven (200°) en laat 35 à 40 minuten bakken tot de kippendijen knapperig zijn en de groentjes gaar. Smakelijk!
Notities
Serveer dit gerecht bij voorkeur met een frisse, groene salade of beetgare sperziebonen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind