Snel klaar, altijd lekker en veel opties om flink wat ingrediënten te combineren? Wokken! In dit vlotte recept van Colruyt wordt er bovendien en lekker kerriesausje bij bereid, zo wordt het een alledaags festijn voor jong en oud.
Snel klaar, altijd lekker en veel opties om flink wat ingrediënten te combineren? Wokken! In dit vlotte recept van Colruyt wordt er bovendien en lekker kerriesausje bij bereid, zo wordt het een alledaags festijn voor jong en oud.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 Appels
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 blokje groente- of kippenbouillon
- 4 dl kokosmelk
- 250 gram basmatirijst
- 400 gram wortelen
- 1 courgette
- 250 gram paprikareepjes
- 500 gram kippenblokjes
- 1 plantje koriander
- olie rijst, arachide, zonnebloem,...
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de ui fijn en versnijd de geschilede appels in kleine blokjes.
- Verhit een scheut olie in een steelpan. Fruit de gesnipperde ui, laat daarna de stukjes appel meebakken.
- Bestuif met het kerriepoeder en verkruimel het bouillonblokje. Overgiet met 5 dl en de kokosroom. Laat 20 minuten pruttelen.
- Gaar ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat daarna uitlekken.
- Versnijd ondertussen de wortelen in staafjes en de courgette in reepjes.
- Verhit de wok tot die goed heet is. Roer de kippenblokjes in een scheut olie tot ze mooi gebruind zijn. Kruid met peper en zout, haal dan uit de wok.
- Voeg een vers scheutje olie toe en roerbak de groentjes (paprika, wortel en courgette) met een scheutje water gedurende een tiental minuutjes, of tot ze beetgaar zijn.
- Voeg de kippenblokjes terug toe en houd warm.
- Serveer door de rijst in diepe borden te scheppen, daar gewokte groentjes en kip op met een flinke lepel kerriesaus. Werk af met vers gesnipperde koriander. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind