Dit verfijnde voorgerecht (of hapje) laat geen enkele smaakpapil onberoerd! Met een handvol verfijnde ingrediënten maak je zonder veel moeite iets klaar dat elk feestelijk moment heerlijk op gang kan zetten. Of het nu een kerstfeestje of een nieuwjaarsreceptie is!
Dit verfijnde voorgerecht (of hapje) laat geen enkele smaakpapil onberoerd! Met een handvol verfijnde ingrediënten maak je zonder veel moeite iets klaar dat elk feestelijk moment heerlijk op gang kan zetten. Of het nu een kerstfeestje of een nieuwjaarsreceptie is!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 12 coquilles
- 500 gram aardpeer
- 1 scheutje room
- 50 gram gerookt spek
- 50 gram cranberries (gedroogd)
- enkele plukjes peterselie
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardperen zorgvuldig en versnijd in stukjes. Kook gaar in gezouten water.
- Versnijd ondertussen het spek in fijne blokjes. Bak knapperig in een pan met antikleeflaag. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en houd warm.
- Mix de aardperen met een scheutje room tot een smeuïge crème/puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.
- Smelt een klontje boter in een pan waar je het spek in bakte. Laat de boter lichtbruin worden.
- Bak de coquilles langs elke kant één à twee minuten aan in de bruisende boter. Kruid met peper en zout. Laat op het einde de cranberries nog heel even meebakken.
- Lepel de aardpeercrème in kleine potjes of kommetjes. Schik er per persoon drie coquilles op. Werk af met het knapperig spek, enkele cranberries en vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind