Entrecôte met ovengebakken tomaten en aardappelen? Het beste recept vind je hier! Entrecôte met ovengebakken tomaten en aardappelen? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Entrecôte met ovengebakken tomaten en aardappelen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Entrecôte met ovengebakken tomaten en aardappelen, 1.0 out of 5 based on 1 rating
Entrecôte met ovengebakken tomaten en aardappelen
Recept Afdrukken
Bij een lekker stukje rundsvlees serveren we graag frietjes, een slaatje en een royale lepel pepersaus. Niets mis met deze klassieker, het kan echter ook anders. Wat dacht je van een mediterrane twist? Zeker zo lekker, makkelijk klaargemaakt en gezonder op de koop toe!
Entrecôte met ovengebakken tomaten en aardappelen
Recept Afdrukken
Bij een lekker stukje rundsvlees serveren we graag frietjes, een slaatje en een royale lepel pepersaus. Niets mis met deze klassieker, het kan echter ook anders. Wat dacht je van een mediterrane twist? Zeker zo lekker, makkelijk klaargemaakt en gezonder op de koop toe!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Was de aardappelen maar schel ze niet. Snijd ze in kwartjes en strooi uit in een ruime ovenschotel. Bestrooi de patatjes royaal met peper, zout en gedroogde rozemarijn (of een paar verse takjes). Werk af met enkele flinke scheuten olijfolie. Roer om en zet dertig minuten in een voorverwarmde oven van 170°.
  2. Terwijl de aardappelen beginnen te garen in de oven, snijd je de tomaten in twee. Besprenkel met wat olijfolie, wat peper, zout en een flinke portie Provençaalse kruiden. Laat even rusten.
  3. Na aan half uurtje garen zijn de patatjes nog niet klaar. Haal ze uit de oven en schuif ze opzij. Vul de vrijgekomen ruimte met de gehalveerde en gekruide tomaten. Zet opnieuw in de oven (170°) en laat - afhankelijk van de grootte van je tomaten en aardappelpartjes - nog zo'n 15 à 20 minuten garen.
  4. Laat ondertussen het vlees op kamertemperatuur komen en kruid met voldoende peper en zout. Entrecôte wordt doorgaans niet bijzonder dik gesneden, je kan dus wachten met het vlees te bakken tot de tomaten en patatjes net niet klaar zijn.
  5. Smelt het klontje boter op een hoog vuur. Eenmaal de boter niet langer pruttelt schroei je de stukken vlees aan elke kant. Indien het vlees niet erg dik is (zo'n centimeter) volstaat dit. Haal de pan van het vuur en laat nog vijf minuutjes rusten met een stukje aluminiumfolie op.
  6. Snijd de lente-ui in ringen en bestrooi er de tomaten mee. Zet nog een handvol minuutjes in de oven terwijl het vlees eventjes rust en dien vervolgens dadelijk op. Smakelijk!
Notities

Om het gerecht meer smaakvariatie te geven, kan je met verschillende variëteiten aardappel werken. Kies voor typische, vastkokende soorten zoals Nicola, Charlotte,... Wat rucola past ook prima bij deze bereiding.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*