Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de appelen en verwijder klokhuizen met een appelboor. Hak de appelen in stukken. Hoe grover de stukken, hoe langer je moet stoven en hoe grover het resultaat.
- Breng de appelen aan de kook met een beetje water. Dat hoeft niet veel te zijn, integendeel. Indien de appelen erg sappig zijn hoeft dit zelfs niet.
- Laat de appelen gedurende minstens een kwartier rustig stoven op een zacht tot middelmatig vuurtje. Roer regelmatig om.
- Is je moes te vochtig of te grof naar wens? Laat gerust langer inkoken. Wil je een fijner resultaat, gebruik dan een pureestamper. Mag het echt fluweelzacht en fijn zijn (mousseline), dan kan je de appelmoes even mixen.
- Werk naar smaak af met wat kristalsuiker. Let op: dit hoef lang niet altijd, heel wat appelen zijn zo al voldoende zoet. Serveer de appelmoes naar wens bij kip, worst, pensen,... of gewoon als lekker vieruurtje. Smakelijk!
Recipe Notes
Hoewel appelmoes de absolute klassieker is, kan je voor wat meer variatie zorgen door andere soorten fruit mee te stoven. Peer, rabarber, ananas,... Niet moeilijk, wel origineel en altijd lekker!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind