Recepten - perenstroop
Varkenswangetjes met bruin bier en puree (Sofie Dumont)
Wanneer je een botermals stukje vlees wil geproefd hebben, kan je niet om varkenswangetjes heen. De botermalse smaak is hemels wanneer je ze langzaam laat stoven. In dit recept vertelt Sofie Dumont wat haar geheim is (behalve geduldig zijn): een rijke saus met bruin bier en worteltjes. Heerlijk met een smeuïge aardappelpuree!
Tagged With: aardappelpuree, België, Belgisch, boerenkost, bruine fond, bruine saus, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, klassiek, klassieker, koken met bier, laurier, perenstroop, sofie dumont, stevig, stoemp, stoverij, stroop, tijm, trappist, typisch, van bij ons, Varken, varkensvlees, varkenswangen, varkenswangetjes, vlaams, Vlaanderen, winter, winters, wortelen
Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes (Jeroen Meus)
Stoofvlees hoef je heus niet altijd met rundsvlees klaar te maken. In dit rustieke recept kiest Jeroen voor een originele aanpak met varkensvlees en pickles. De kroketjes en boontjes maken dit alledaagse en toch feestelijk gerecht helemaal af. De boontjes kan je overigens koud (met mayonaise) of warm serveren.
Tagged With: boerenkost, boontjes, Brits, Cross and Blackwell, Crosse and Blackwel, dagelijkse kost, Engeland, Engels, feestelijk, Groot-britannië, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kippenbouillon, kroketjes, kroketten, kruidnagel, laurier, mayonaise, oven, perenstroop, pickles, picklessaus, prinsessenbonen, prinsessenboontjes, slow cooking, sperzieboontjes, stoofvlees, stroop, tijm, traag gegaard, varkensstoofvlees, varkensvlees, zondagse kost





