Ponen zijn bijzonder smakelijke visjes die over de hele wereld voorkomen. Hun vaste, rijke vlees maakt hen uiterst geschikt voor een snelle, makkelijke wokschotel met rijst en ketjapsaus - een kruidige, licht-zoete variant op de gekende sojasaus.
Ponen zijn bijzonder smakelijke visjes die over de hele wereld voorkomen. Hun vaste, rijke vlees maakt hen uiterst geschikt voor een snelle, makkelijke wokschotel met rijst en ketjapsaus - een kruidige, licht-zoete variant op de gekende sojasaus.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 400 gram poonfilets
- 6 eetlepels ketjapsaus Indonesische sojasaus, beschikbaar in heel wat supermarkten.
- 2 builtjes basmatirijst
- 1 babysjalot fijngesneden
- 200 gram sojascheuten
- 1 kwart prei fijngesneden
- 1 kwart witte kool fijngesneden
- arachideolie
- peper en zout
- 1 lenteui In grove ringen gesneden.
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Dit gerecht is in een handomdraai klaar, je kan derhalve onmiddellijk beginnen met het koken van de rijst in voldoende gezouten water.
- Leg de poonfilets in een diep bord (of een ruime kom) en ontdoe ze eventueel wat duidelijk zichtbare graten. Poonfilets hebben wel wat graten, deze zijn echter best fijn en vallen niet bijzonder hard op tijdens het eten. Giet de ketjapsaus over de filets, masseer in en laat enkele minuutjes rusten.
- Terwijl de vis rust, kan je de groeten fijnsnijden. De fijngesneden babysjalot heb je eerst nodig. Neem een wokpan (of een gewone, ruime pan) en stoof ze glazig in wat arachideolie. Hou het vuur hoog en bak vervolgens de poonfilets kort maar krachtig. Eén minuutje langs elke kant volstaat, het vlees mag niet uit elkaar vallen.
- Haal de stukjes vis uit de pan en hou ze warm. Wok de overige groenten (soja, paprika, prei en witte kool) kort, zodat ze nog knapperig zijn. Breng op smaak met wat peper en doe er eventueel één of twee eetlepels ketjapsaus bij.
- Ondertussen zou de rijst klaar moeten zijn. Laat even uitlekken en wok dan kort onder de groentjes. Nogmaals: het is van groot belang dat de groenten nog knapperig zijn; blijf dus snel werken op een hoog vuur.
- Werk af door de poonfilets netjes te dresseren op de gewokte rijst en voeg naar wens nog een lepel ketjapsaus toe. Bestrooi tot slot met de lentui en dien onmiddellijk op. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind