Wie spaghetti zegt, zegt Italië. Deze populaire pastasoort kennen we het best met bolognese-saus. Altijd lekker, maar er valt nog zo veel meer te ontdekken! In dit recept maken we de lange slierten klaar met knapperige stukjes bloemkool, scampi en een romig sausje van kokosroom en curry.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de bloemkool in kleine roosjes. Bak goudbruin in een ruime (wok)pan in een scheutje olijfolie.
- Breng de stukjes gebakken bloemkool op smaak met paprikapoeder, komijn, peper en zout.
- Snipper de ui en knoflook fijn. Voeg toe aan de bloemkool en laat mee fruiten.
- Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook voor de spaghetti. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Verkruimel het blokje visbouillon over de bloemkool. Overgiet met de kokosroom en room. Roer om en laat nog even op een zacht vuurtje pruttelen.
- Bak ondertussen de scampi kort maar krachtig aan in een andere pan in een scheut olijfolie. Kruid met kerriepoeder.
- Roer de gebakken scampi samen met de spaghetti en de kappertjes door de saus. Roer los met nog wat kookvocht van de spaghetti.
- Werk het gerecht naar smaak af met peper, zout en eventueel nog wat kerriepoeder. Bestrooi met gesnipperde peterselie en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind