Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 8 eieren
- 200 gram gerookte spekreepjes In halve ringen gesneden.
- 1 halve prei
- 100 gram Parijse champignons In schijfjes gesneden.
- 100 gram gemalen kaas Emmentaler of Gruyère is prima.
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwarm een ruime pan zonder boter. Bak de spekjes naar wens op hoog vuur. Extra vetstof is niet nodig, daar zorgen de spekreepjes wel voor.
- Voeg de halve preiringen en schijfjes champignon toe. Verlaag het vuur en roer regelmatig. Laat zo'n vijf minuutjes bakken en breng op smaak met peper en zout. Let op met zout, spek zorgt doorgaans al voor een flinke portie zout.
- Breek de eieren snel na elkaar in de pan. Indien je niet vertrouwd met deze techniek of geen snelle werker bent, kan je ze eerst allemaal in een maatbeker breken en vervolgens uitstorten.
- Begin onmiddellijk met roeren en blijf dit doen (vandaar de naam roerei, dat spreekt voor zich). Na een minuutje of twee heb je een pan vol lekkers doordat de eieren in stukjes en brokjes gegaard is tussen de andere ingrediënten.
- Werk af met nog wat peper, zout (opnieuw opletten geblazen) en bestrooi met de gemalen kaas. Laat deze heel even smelten (zonder roeren) en dien op. Smakelijk!
Notities
Je kan de spekreepjes, prei en champignons uiteraard vervangen door eender welke andere ingrediënten. De aanpak blijft grotendeels hetzelfde terwijl het resultaat altijd zal verrassen. Werken met gerookte zalm, fijne broccoliroosjes en een lepeltje kruidenkaas is bijvoorbeeld ook top!
Deel dit Recept
Speak Your Mind