De kunst van een geslaagd pasta-gerecht zit 'm in eenvoudige maar karakteristieke ingrediënten. Exact wat dit smeuïge gerecht met mascarpone doet: de smaakmaker van dienst is pastis, het bekende anijsdrankje uit Frankrijk. De delicate en verfijnde smaak is een perfecte match met scampi.
De kunst van een geslaagd pasta-gerecht zit 'm in eenvoudige maar karakteristieke ingrediënten. Exact wat dit smeuïge gerecht met mascarpone doet: de smaakmaker van dienst is pastis, het bekende anijsdrankje uit Frankrijk. De delicate en verfijnde smaak is een perfecte match met scampi.
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 15minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 15minuten |
Ingredients
- 400 gram penne of een andere pasta naar wens
- 400 gram scampi gepeld
- 2 tenen knoflook geplet
- 1 snuifje chilipoeder
- 1 snuifje gerookt paprikapoeder
- 35 ml pastis
- 150 gram diepvrieserwtjes
- 250 gram mascarpone
- enkele takjes bieslook
- enkele takjes peterselie
- 100 gram rucola
- 1 citroen
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng een ruime portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Dep ondertussen de scampi droog.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak de scampi kort maar krachtig langs elke kant. Kruid met peper, zout, chili en paprikapoeder.
- Voeg de geplette knoflook toe en blus meteen met de pastis. Laat de alcohol even verdampen.
- Roer de mascarpone samen met de diepvrieserwtjes door de scampi en laat alles nog héél even pruttelen. Let er op dat de erwtjes fris en knapperig blijven, net zoals de scampi niet taai mag worden.
- Snipper de peterselie en bieslook fijn. Meng de helft van de groene kruiden door de rucola. Breng die verder op smaak met olijfolie, wat citroensap, peper en zout.
- Giet de gegaarde pasta af en roer door de saus, samen met een beetje kookvocht. Bestrooi met de rest van de bieslook en peterselie. Serveer met de rucola. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind