Een smakelijke pasta die snel klaargemaakt is kan niet ontbreken op het weekmenu. Wanneer het extra smeuïg mag zijn, is dit recept met roomkaas een aanrader. De knapperige spekjes, karakteristieke champignons en zachte erwtjes maken van deze alledaagse pasta een klein feest.
Een smakelijke pasta die snel klaargemaakt is kan niet ontbreken op het weekmenu. Wanneer het extra smeuïg mag zijn, is dit recept met roomkaas een aanrader. De knapperige spekjes, karakteristieke champignons en zachte erwtjes maken van deze alledaagse pasta een klein feest.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 400 gram pasta naar wens
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram champignons
- 1 scheut whisky of cognac
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 1 eetlepel mosterd
- 200 gram roomkaas
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes dragon
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Bak ondertussen de spekreepjes knapperig in een ruime pan.
- Lepel de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit in dezelfde pan. Indien het spekvet onvoldoende is, kan je een klontje boter toevoegen.
- Versnijd de champignons in kwartjes. Voeg toe aan de pan en laat sudderen tot er geen vocht meer in de pas is.
- Blus met een scheutje whisky (of cognac) en laat de alcohol goed verdampen.
- Roer de roomkaas met de (bevroren) erwtjes en een lepeltje mosterd door de champignons. Laat even warmen en binden tot een smeuïge saus.
- Hak de verse kruiden fijn. Roer samen met de gebakken spekjes door de saus. Werk af met peper en zout.
- Giet tot slot de pasta af en roer door de saus. Gebruik indien nodig wat kookvocht om de saus losser te maken. Werk af met nog enkele plukjes peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind