Een populaire keuze om het hele gezin te plezieren? Macaroni met kaassaus, natuurlijk! Ook Jeroen Meus zijn gezin is er dol op, vooral wanneer hij deze variant met kip, spinazie en erwtjes bereidt. Alledaagse kost van de bovenste plank!
Een populaire keuze om het hele gezin te plezieren? Macaroni met kaassaus, natuurlijk! Ook Jeroen Meus zijn gezin is er dol op, vooral wanneer hij deze variant met kip, spinazie en erwtjes bereidt. Alledaagse kost van de bovenste plank!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 35minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 35minuten |
Ingredients
- 500 gram macaroni
- 600 gram kipfilet
- 200 gram gerookt spek
- 40 gram boter
- 60 gram bloem
- 0,5 liter melk
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gram gemalen kaas
- 400 gram diepvrieserwtjes
- 200 gram spinazie
- 1 citroen
- kippenkruiden
- nootmuskaat
- boter
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de kipfilets in hapklare stukjes. Bak goudbruin in boter. Kruid met kippenkruiden en peper.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn en breng een royale portie gezouten water aan de kook om de pasta te garen volgens de instructies op de verpakking.
- Versnijd het spek in reepjes. Schep de stukjes kip uit de pan, zet opzij en bak in dezelfde pan het spek aan.
- Lepel het spek uit de pan, zet net als de kip opzij en fruit de gesnipperde ui en knoflook in de pan. Voeg de spinazie en erwtjes toe, kruid met peper en zout en stoof even aan.
- Maak ondertussen de kaassaus: smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even uitkoken. Voeg dan, al roerend de melk toe en laat inkoken tot een witte saus.
- Voeg 2/3de van de gemalen kaas toe aan de saus. Breng verder op smaak met wat citroensap, peper, zout en nootmuskaat.
- Giet de gegaarde pasta af. Meng alle ingrediënten (pasta, kip, spek, groentjes en kaassaus) door elkaar in een ovenschaal.
- Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en laat nog even gratineren onder de grill. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind