Kipspiesjes met Provençaalse groentjes? Het beste recept vind je hier! Kipspiesjes met Provençaalse groentjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Kipspiesjes met Provençaalse groentjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kipspiesjes met Provençaalse groentjes
Recept Afdrukken
Kip en rijst vormen een perfect duo waar je elke dag iets leuks van kan maken. Van oosters tot Europees, het smaakt altijd weer. Deze keer kiezen we voor de Zuid-Franse aanpak van talloze groentjes je kan herkennen van een Provençaalse saus of ratatouille. Lekker gezond, zeker in combinatie met de kruidige kipspiesjes.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 20minuten 20minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Meng de kippenblokjes met de kippenkruiden en een scheutje olijfolie. Prik de gekruide blokjes vlees op prikkers en laat op kamertemperatuur komen.
  3. Snipper ondertussen de ui en tenen knoflook fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een ruime pan.
  4. Versnijd de wortelen, paprika's en courgette in grove stukken. Voeg toe aan de pan en laat enkele minuten aanstoven. Schud regelmatig op.
  5. Roer het tomatenconcentraat door de groentjes en laat even aanbakken. Blus dan met een royale scheut witte wijn en laat zachtjes uitkoken tot de groentjes beetgaar zijn.
  6. Halveer de kerstomaatjes en doe ze op het laatste bij de groentjes en laat enkel mee warmen.
  7. Werk de Provençaalse groentjes af met peper, zout, wat chili en flink wat Provençaalse kruiden. Houd warm.
  8. Bak de kippenspiesjes goudbruin in olijfolie (of in de oven of op de BBQ) en serveer met de rijst en Provençaalse groentjes, bestrooid met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*