Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
4personen | 10minuten | 45minuten | 2uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time | Passive Time |
45minuten | 2uur |
Ingredients
- 8 kippenbovenbouten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels zachte mosterd
- 1 teen knoflook geplet
- 1 chilipepertje fijngehakt
- grof zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Meng de kippenbouten grondig met alle ingrediënten (tip: vervang de chili door peper indien het niet te pittig mag worden).
- Dek af en laat twee uur (bij voorkeur één nacht) marineren.
- Schik de boutjes op een ovenschaal met het vel naar boven. Laat ongeveer 45 minuten bakken op 160°.
- Serveer als hapje of voorzie een dubbele portie en voorzie er een frisse salade bij. Smakelijk!
Recipe Notes
Je kan deze heerlijke kippenboutjes uiteraard ook op de barbecue klaarmaken. Laat ze dan rustig garen op een niet al te hete plek op de rooster tot het vlees bijna af het bot komt.
Share this Recipe
Speak Your Mind