Niet alleen bij vis doet een vleugje citroen wonderen, ook kip kan je er naar een hoger niveau mee tillen. Yotam Ottolenghi gebruikt echter geconserveerde citroen, wat de smaak concreter en verfijnder maakt. In combinatie met kruidenboter levert dat een geroosterde kip op die hemels smaakt.
Niet alleen bij vis doet een vleugje citroen wonderen, ook kip kan je er naar een hoger niveau mee tillen. Yotam Ottolenghi gebruikt echter geconserveerde citroen, wat de smaak concreter en verfijnder maakt. In combinatie met kruidenboter levert dat een geroosterde kip op die hemels smaakt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 1 kip
- 70 gram boter
- 3 eetlepels verse tijmblaadjes
- 3 teentjes knoflook gepeld en geplet
- 1 geconserveerde citroen grof versneden
- 1 citroen
- zeezout
- zwarte peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Haal de kip tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 190°.
- Doe de (malse) boter in een blender. Voeg tijm, knoflook, de geconserveerde citroen, wat citroenzeste, grof zeezout en flink wat zwarte peper toe. Mix fijn.
- Duw de huid op de kippenborst voorzichtig los met je vingers. Wrijf daar flink wat kruidenboter onder. Wrijf de rest van de kip in met de rest van de boter.
- Leg de kip in een ovenschaal. Besprenkel met vers citroensap, peper en zout.
- Laat de kip 70 minuten braden in de oven. Wrijf ze elke 15 minuutjes terug in met de gesmolten boter in de ovenschaal.
- Haal de kip uit de oven, laat 10 minuten rusten en serveer dan met bijlagen naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind