Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 16 krokante toastjes
- 8 kerstomaatjes
- 4 eetlepels groene pesto
- 250 gram mozzarella
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Bestrijk elk toastje met wat pesto, overdrijf niet.
- Snijd de kerstomaatjes in ringen. De buitenste kantjes gebruik je beter niet, werk de binnenste, volle ringen. Leg één ring kerstomaat op elk toastje.
- Snijd de mozzarella in reepjes en vervolgens in stukjes die netjes passen op de toastjes. Leg op elk toastje een stukje mozzarella, ook hier hoef je niet te overdrijven. Zo blijven alle smaken in balans en blijven het keurige hapjes.
- Bestrooi de hapjes nonchalant met een weinig peper en zout. Besprenkel tot slot met wat olijfolie en schuif tien minuutjes onder een hete grill. Dien dadelijk op, smakelijk!
Notities
Je kan de harde toastjes gerust vervangen door stukken (zacht) brood. Vooral ciabatta-brood is een leuke vervanger. Besprenkel de stukken brood dan wel op voorhand met wat olijfolie alvorens te besmeren met pesto.
Deel dit Recept
Zo simpel en lekker! Dat ik hier zelf niet op gekomen ben! Het is vooral leuk dat deze toastjes lekker fijn zijn. Geen gedoe, geen gesmos. Zeker proberen!