Look | - deel 17 Look | - deel 17

 

Recepten - look

Orzo met scampi en kip in een kruidige roomsaus

Orzo met scampi en kip in een kruidige roomsaus
Met orzo, Griekse pasta, kan je verrassende dingen op tafel zetten. Deze rijstvormige pasta leent zich tot heel makkelijke maar vernieuwende pastaschoteltjes door de opvallende structuur. Wat dacht u van eentje met scampi en kip in een kruidige, Mediterraanse, roomsaus?

Pasta paprika met kalkoenreepjes

Pasta paprika met kalkoenreepjes
Op een zonnige, Zomerse dag gaat er niets boven een lekkere pasta. Elke Italiaan zal je vertellen dat een goede pasta smakelijk, simpel en snel klaar is. Net als dit recept!

Victoriabaars met tagliatelle en broccoli in Mary-Rose saus

Victoriabaars met tagliatelle en broccoli in Mary-Rose saus
De hoofdrol in dit piekfijne recept wordt netjes verdeeld tussen alle ingrediënten. Victoriabaars staat bekend om haar heerlijke, stevige structuur. De romige en verfrissende Mary-Rose saus is een culinaire variant op de alom bekende 'cocktail'-saus, ideaal bij allerlei visgerechten, terwijl de pasta en broccoli zorgen voor een mediterraanse toets. Geef toe, daar krijg je water in de mond van!

Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes

Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes
Wokken is makkelijk, gezond en snel. Meer hoeft dat op een drukke werkdag niet te zijn. Dit recept leert je een makkelijke manier aan om een lekkere en eenvoudige wokschotel met eend te bereiden.

Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree

Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree
De hoofdrol op tafel tijdens de lente is uiteraard voorbehouden aan ons witte goud: asperges! Veelal worden ze gecombineerd met rood vlees of zalm. In dit recept leer je een bereiding die draait rond lekkere kabeljauwfilet - heerlijk in alle eenvoud.

Pasta pollo Mexicano al forno

Pasta pollo Mexicano al forno
Je gasten verrassen met een formidabele, maar makkelijk te bereiden pasta met een ronkende naam? Dit recept is wat je zoekt! Een pasta geïnspireerd op de Italiaanse en Mexicaanse keuken die heerlijk smaakt en fijne pikante toetsen bevat.

Oriëntaalse wok met trio van vlees en vis

Oriëntaalse wok met trio van vlees en vis
Een beetje Azië in je keuken brengen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Integendeel, met een handvol fijne ingrediënten en subtiele maar frisse smaaktoetsen verras je elke tafelgast. Dit feestelijk gerecht brengt het beste van verschillende Oosterse keukens bij elkaar.

Wok Teriyaki met kip

Wok Teriyaki met kip
Teriyaki is een Japanse kooktechniek, aldus Wikipedia, waarbij je fijngesneden vlees of vis bakt in een sojamarinade zodat het vlees een lichte glans krijgt (teri). Echte professionals maken deze marinade ongetwijfeld zelf, in dit recept vertrekken we voor alle gemak vanuit een kant-en-klare versie en geven we er een eigen, makkelijke en uiteraard lekkere, interpretatie van.

Provençaals gehaktbroodje met penne

Provençaals gehaktbroodje met penne
De zoete geur van lavendel, een stralende zon en een fris glas rosé - welkom in de Provence! Met dit recept is een reisje boeken net dat ietsje minder noodzakelijk geworden; in een handomdraai tover je een smakelijk gehaktbroodje op tafel dat het beste uit de mediterrane serveert.

Tortellini in een kruidige tomatensaus

Tortellini in een kruidige tomatensaus
Pasta in alle mogelijke vormen, maten en smaken is uiteraard het nationale uithangbord van Italië. Vaak maken we de fout om de pasta te verdrinken in rijke sausen, terwijl elke Italiaan je zal vertellen dat een pastasaus eerder eenvoudig en vooral beperkt in hoeveelheid moet zijn. Dit recept toont je alvast een makkelijke manier om dat ideaal te bereiken.