Varkenskotelet met Blackwellsaus (Wout Bru)? Het beste recept vind je hier! Varkenskotelet met Blackwellsaus (Wout Bru)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Varkenskotelet met Blackwellsaus (Wout Bru)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkenskotelet met Blackwellsaus (Wout Bru)
Recept Afdrukken
Klassiekers uit grootmoeders kookboek hebben hun vaste plek in talloze restaurants en huishoudens. Het zijn beproefde recepten die weinig marge nodig hebben omdat ze in al hun eenvoud perfect zijn. Sterrenchef Wout Bru is bijvoorbeeld dol op een sappige varkenskotelet met Blackwellsaus - een romige saus met pickles. Ontdek hieronder zijn recept.
Varkenskotelet met Blackwellsaus (Wout Bru)
Recept Afdrukken
Klassiekers uit grootmoeders kookboek hebben hun vaste plek in talloze restaurants en huishoudens. Het zijn beproefde recepten die weinig marge nodig hebben omdat ze in al hun eenvoud perfect zijn. Sterrenchef Wout Bru is bijvoorbeeld dol op een sappige varkenskotelet met Blackwellsaus - een romige saus met pickles. Ontdek hieronder zijn recept.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Haal de koteletten tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Kruid met peper en zout.
  2. Snipper ondertussen de sjalotjes extra fijn.
  3. Bak de fijngesnipperde sjalotjes aan in een scheutje boter. Deglaceer met witte wijn en laat helemaal uitkoken.
  4. Smelt een klontje boter in een braadpan eenmaal de sjalotjes uitgekookt zijn. Bak de koteletten langs elke kant kort maar krachtig aan.
  5. Schuif de gekleurde koteletten in een voorverwarmde oven (160°) en laat ze er vijf minuten verder in garen. Houd daarna warm.
  6. Maak ondertussen de blackwellsaus af: voeg de kalfsfond toe aan de sjalotjes en roer goed los. Breng aan de kook.
  7. Voeg de room en de pickles toe en laat even inkoken tot een smeuïge saus.
  8. Mix de saus en passeer door een zeef. Werk af met peper, zout en nog één eetlepel pickles.
  9. Versnijd het sappige vlees in plakjes (het been kan je wegwerpen of bewaren voor bouillon) en serveer met een flinke lepel saus. Smakelijk!
Recipe Notes

Bij deze mals stukjes vlees en het romige, lichtzure sausje kan je serveren wat je wil. Van een eenvoudige gekookte aardappel met gestoomde groentjes, tot knapperige frietjes en een salade met rauwkost.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*