In dit recept koos het Colruyt-kookteam voor een verrassende, originele combinatie. De sojascheuten, maïs en stukjes ananas vormen een geweldige combinatie die het prima doet met een stukje zalm en gekookte rijst. Een piekfijn gerechtje om op een doordeweekse dag je tafelgenoten te verrassen zonder al te veel moeite.
In dit recept koos het Colruyt-kookteam voor een verrassende, originele combinatie. De sojascheuten, maïs en stukjes ananas vormen een geweldige combinatie die het prima doet met een stukje zalm en gekookte rijst. Een piekfijn gerechtje om op een doordeweekse dag je tafelgenoten te verrassen zonder al te veel moeite.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 800 gram zalm diepvries
- 500 gram sojascheuten diepvries
- 250 gram rijst
- 340 gram (zoete) maïs blik
- 227 gram ananasstukjes blik
- 1 blokje visbouillon
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Haal de stukken zalm tijdig uit de vriezer zodat ze oppervlakkig kunnen ontdooien.
- Laat de stukjes ananas uitlekken maar vang het sap op. Spoel de maïs en laat uitlekken.
- Gaar de rijst met een snuifje zout volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime bakpan. Bak de stukken zalm alvast enkele minuten aan.
- Voeg de sojascheuten rond de stukken zalm toe en overgiet met het ananassap. Verkruimel er het blokje visbouillon toe (leng eventueel verder aan met een scheutje water) en laat vijf minuutjes koken.
- Voeg de stukjes maïs en ananas toe. Laat nog vijf minuten verder warmen.
- Werk af met peper en zout. Serveer meteen met de gekookte rijst. Smakelijk!
Notities
Werk je met verse zalm en sojascheuten? Dan is het gerecht nog sneller klaar. Het is dan makkelijker om de zalm in een aparte pan te bakken.
Deel dit Recept
Speak Your Mind