Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
Ingrediënten
- 2 theelepels chili poeder
- 1.5 theelepel uienpoeder
- 1.5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprika gerookt
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel komijnzaad
- 200 gram linzen droge linzen en spoelen alvorens te koken
- 250 milliliter water met een vegan bouillonblokje in opgelost
- 1 zoete ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 theelepels kokosolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
Taco kruiden
- Doe de chili-, uien- en knoflookpoeder, de paprika, organo en het komijnzaad bijeen in een kleine kom
- Zet dit apart totdat het nodig is voor de vulling van de taco
Taco vulling
- Doe de fijngesneden uien en knoflook in een grote pan met kokosolie op lage- tot middelgrote vlam totdat dit zacht of doorschijnend is geworden
- Voeg de linzen, het water met bouillonblok en enkele scheppen van de taco kruiden toe aan het geheel en roer alles samen
- Maak de vlam groot en laat alles koken
- Blijf nog even roeren, verlaag de vlam en zet een deksel op de pan. Doe dit voor ongeveer 30 minuten totdat de linzen zacht zijn en het water is verdampt
- Na deze 30 minuten verwijder je het deksel en roer je nog 5 minuten door terwijl je de overige taco kruiden toevoegt naar smaak
- Doe een schep van het geheel in een slablad met een of meerdere toppings
Notities
Als topping kan er gekozen worden uit tomaten, veganistische kaas, bonen, olijven, jalapeño pepers, groene uien, peper, voedingsgist, salsa of guacamole. Je kunt uiteraard ook zelf voor andere toppings kiezen, afhankelijk van waar je trek in hebt.
Deel dit Recept
Speak Your Mind