Met voorgerechtjes experimenteren is altijd leuk. Doordat het kleinere porties zijn, is er wat meer speelruimte. Ook restjes kunnen altijd van pas komen? Heb je nog wat puree over? Met dit receptje maak je er een erg leuk en origineel hapje van.
Met voorgerechtjes experimenteren is altijd leuk. Doordat het kleinere porties zijn, is er wat meer speelruimte. Ook restjes kunnen altijd van pas komen? Heb je nog wat puree over? Met dit receptje maak je er een erg leuk en origineel hapje van.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 400 gram loskokende aardappelen
- 250 gram fijngehakte spinazie vers of diepvries
- 100 ml melk
- 2 kalkoenlapjes extra dun
- 2 sneden belegen kaas
- 1 klontje boter
- zout, peper en nootmuskaat
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in lichtgezouten water. Ontdooi ondertussen, indien nodig, de spinazie. Hak extra fijn indien je met verse werkt.
- Halveer elk kalkoenlapje in de lengte, een half stukje vlees volstaat per persoon. Maak het vlees desgewenst wat malser en dunner met behulp van een keukenhamer.
- Kruid de kalkoenlapjes met een weinig peper en zout. Leg op elk stukje vlees een stukje kaas dat smaller is dan het vlees. Rol netjes op en houd samen met een tandenprikker. Schik ze in een licht beboterde ovenschotel en leg er telkens nog een klein stukje kaas bovenop.
- Schijf de mini-rollades in een voorverwarmde oven (160°) en laat een klein kwartiertje garen. Je kan ze ook grillen, afhankelijk van de kracht van je grill volstaan zo'n 10 minuten. Laat het vlees zeker niet uitdrogen.
- Ondertussen zouden de aardappelen gaar moeten zijn. Pureer met een stamper en voeg de spinazie, melk en het klontje boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Maak met behulp van een rond vormpje een taartje per persoon waar je de mini-rollades op kan presenteren. Smakelijk!
Recipe Notes
Een klein schepje pickles past uitstekend bij dit gerechtje, mocht je wat meer variatie wensen.
Share this Recipe
Speak Your Mind