Wanneer je kroketjes of frietjes wat beu bent, zijn rösti's een leuk alternatief. Deze verrassende aardappelpannenkoekjes (het officieuze hoofdgerecht van Zwitserland) kan je bovendien makkelijk zelf maken, zoals Sofie Dumont toont in dit recept. Het resultaat is heerlijk feestelijk!
Wanneer je kroketjes of frietjes wat beu bent, zijn rösti's een leuk alternatief. Deze verrassende aardappelpannenkoekjes (het officieuze hoofdgerecht van Zwitserland) kan je bovendien makkelijk zelf maken, zoals Sofie Dumont toont in dit recept. Het resultaat is heerlijk feestelijk!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 aardappelen
- 0,5 ui
- 0,5 bosje bieslook
- nootmuskaat
- arachideolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en rasp in fijne stukjes met een keukenrasp of mandoline.
- Snipper de ui extra fijn. Hak ook de bieslook fijn.
- Meng de stukjes ui en bieslook onder de geraspte aardappel. Kruid royaal met peper, zout en nootmuskaat.
- Maak dikke, kleine pannenkoekjes met behulp van een ronde vorm. Druk erg goed aan.
- Verhit een flinke scheut olie in een antikleefpan. Bak de rösti's aan op een matig vuur, draai om wanneer er een mooi korstje is.
- Serveer de rösti's vers uit de pan zodat ze nog knapperig zijn. Lekker bij vleesgerechten met een uitgesproken smaak (wild, lam,...). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind