Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 800 gram kabeljauwrug Eender welke witte vis kan net zo goed.
- 1 kg aardappelen vastkokend
- 1 gele ui fijngesneden
- 1 prei fijngesneden
- 2 wortelen fijngesneden
- 1 venkel fijngesneden
- 1 glas witte wijn
- 100 gram gemalen kaas Emmentaler is ideaal.
- 100 gram grijze garnalen
- boter, peper, zout en nootmuskaat
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Hoewel een ovenschotel, dien je de groentjes eventjes op voorhand te bakken. Dat werkt makkelijker. Stoof de ui, prei, wortelen en venkel (allen fijngesneden) kort aan met een beetje boter en wat witte wijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat zeker niet te hard garen, ze moeten nog knapperig zijn.
- Schel de aardappelen en snij ze in feite plakjes. Beboter een ruime ovenschotel en bedek de bodem met een eerste laag aardappel. Geef een lichte kruiding van peper, zout en nootmuskaat.
- Op die eerste laag leg je een dun laagje groentjes. Daarop leg je ongeveer de helft van vis - snij deze gerust in kleinere stukken. Ook op de vis mag wat peper en zout.
- Leg vervolgens nog een laagje aardappelen (kruid met peper, zout en nootmuskaat), groenten, vis (ook weer kruiden met peper en zout) en een finale laag aardappelschijfjes (wederom licht kruiden). Overgiet dit alles met de room, zorg dat alles min of meer onderstaat, gebruik meer room indien dit niet het geval zou zijn.
- Zet de schotel gedurende één uur in een voorverwarmde oven van 180°. Bestrooi daarna de schotel met de gemalen kaas en zet nog zo'n 10 minuutjes onder de grill. Dien op met enkele grijze garnalen en eventueel wat verse peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind