Halloumi, de Cypriotische grillkaas die niet smelt, kom je vooral tegen in vegetarische gerechten. Het is dan ook een prima alternatief voor vlees. Anderzijds is dat ook een beetje jammer, het zorgt er immers voor dat vleeseters er wel eens hun neus voor ophalen. Zonde, natuurlijk. Ook in combinatie met vlees is de grillkaas erg lekker. Deze satés met spek zijn jouw nieuwe favoriet bij de eerstvolgende barbecue!
Halloumi, de Cypriotische grillkaas die niet smelt, kom je vooral tegen in vegetarische gerechten. Het is dan ook een prima alternatief voor vlees. Anderzijds is dat ook een beetje jammer, het zorgt er immers voor dat vleeseters er wel eens hun neus voor ophalen. Zonde, natuurlijk. Ook in combinatie met vlees is de grillkaas erg lekker. Deze satés met spek zijn jouw nieuwe favoriet bij de eerstvolgende barbecue!
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Ingrediënten
- 250 gram gerookt spek in dikke plakken
- 250 gram halloumi
- 1 grote paprika kleur naar wens
- 4 satéstokken
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd het spek in vierkante stukjes.
- Doe hetzelfde met de halloumi, probeer de stukjes ongeveer even groot als de stukjes spek te versnijden.
- Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Versnijd in vierkante stukjes die wederom ongeveer even groot zijn als het spek.
- Prik alles op de satéstokken door de drie ingrediënten telkens af te wisselen.
- Bak de satés op een hete barbecue. Geen tijd/zin/weer om buiten te koken? Je kan de satés ook bakken in de pan of op een rooster in de oven garen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind