Dit makkelijk receptje combineert erg lekkere smaken en is bovendien best gezond. Hou er enkel rekening mee dat het wel wat tijd en verschillende (minder gebruikelijke) ingrediënten vereist. Een ideaal receptje om rustig te genieten van het hele proces.
Dit makkelijk receptje combineert erg lekkere smaken en is bovendien best gezond. Hou er enkel rekening mee dat het wel wat tijd en verschillende (minder gebruikelijke) ingrediënten vereist. Een ideaal receptje om rustig te genieten van het hele proces.
Porties | Kook Tijd |
4personen | 1uur |
Porties |
4personen |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 335 gr zilvervliesrijst
- 6 theelepels komijnpoeder
- 2 uien fijngesneden
- 3 teentjes knoflook geperst
- 1 stukje gember Zo'n 5 cm, geschild en fijngesneden.
- 3 tomaten fijngehakt
- 1 krop Chinese kool fijngesneden
- 3 theelepels Kaneel
- 2 theelepels kurkuma
- 80 gr rozijnen fijngesneden
- 50 gr pinda's grof gehakt
- 4 kabeljauwfilets
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels roomboter
- peper & zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, zo'n 15 à 20 minuten. Giet de rijst vervolgens af en laat zonder deksel uitstomen.
- Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart, deze heb je later pas nodig maar kan nu alvast de smaken optimaal absorberen.
- Verhit de roomboter in een wokpan (of een ander ruim alternatief) met deksel en bak ui, look en gember 3 minuten op laag vuur. Voeg de stukjes tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en laat nog een minuutje bakken. Voeg tot slot ook de Chinese kool en 2 eetlepels water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog een vijf minuten, met gesloten deksel, garen.
- Schep de gegaarde rijst over in de wokpan en voeg de rozijnen, pinda's en 50 ml water per persoon toe. Dek de pan terug af en laat nog 5 minuten op laag vuur staan, zodat al het vocht opgenomen wordt. Roer tussendoor één of twee keer voorzichtig om.
- Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout. Verhit een pan en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de net-gebakken kabeljauw.
Notities
Bron
Www.hellofresh.be
Deel dit Recept
Speak Your Mind