Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 liter water
- 2 blokjes groentenbouillon
- 2 bollen knoflook
- 4 grote aardappelen
- 2 dikke plakken ham fijngesneden
- 2 takjes tijm
- 250 ml room
- peper & zout
- olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd bovenkant van de bollen look af en zet ze op hun "kontje" in een microgolfoven-bestendige schotel of schaal met een bodempje water. Besprenkel de lookbollen met olijfolie en gaar ze enkele minuten tot ze zacht.
- Vul een ruime kookpot met water en los er de bouillonblokjes in op. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen garen. Voeg ook de takjes tijm toe en knijp, eenmaal zachtgeworden, de bollen look uit.
- Laat even pruttelen tot alle smaken in de soep zitten en voeg de room toe.
- Haal de takjes tijm uit de soep, mix grondig en kruid naar wens af met peper en zout. Voeg tot slot de blokjes gesneden ham toe.
Notities
Werk eventueel af met een hoopje ham in het midden van elk bord en sprenkel er een beetje peterselie over. Ook leuk: voeg een sliertje room toe in het bord om af te werken.
Deel dit Recept
Speak Your Mind